Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Meral Mıdıkoğlu, yaşadığı zorluklara rağmen azmiyle örnek oluyor. Beyin kanaması geçiren ve bakıma muhtaç hale gelen eşi ile üniversite okuyan kızının geçimini sağlamak için iğne oyası yapmaya başlayan Mıdıkoğlu, el emeği göz nuru ürünlerini Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye’de kadınlara özel olarak açtığı El Emeği Çarşısı’nda satarak gelir elde ediyor.

Kahreden olay: 4'üncü kattaki terastan düştü Kahreden olay: 4'üncü kattaki terastan düştü

MEMLEKETLERİNE DÖNDÜKTEN SONRA HAYATLARI DEĞİŞTİ

Uzun yıllar Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşayan Meral ve Yılmaz Mıdıkoğlu çifti, iki yıl önce memleketleri Ünye’ye dönmeye karar verdi. Ancak taşındıktan sadece bir ay sonra Yılmaz Mıdıkoğlu’nun beyin kanaması geçirmesi, hayatlarını tamamen değiştirdi. Bu sağlık sorununun ardından Yılmaz Mıdıkoğlu, bakıma muhtaç hale geldi.

HEM EŞİNE BAKIYOR, HEM EL EMEĞİYLE AİLESİNE DESTEK OLUYOR

Aile bütçesine katkı sağlamak ve üniversitede eğitim gören kızının masraflarını karşılamak isteyen Meral Mıdıkoğlu, yıllardır ilgi duyduğu iğne oyası ürünleri yapmaya başladı. Başlangıçta satış konusunda zorluk yaşasa da, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak hizmet veren El Emeği Çarşısı sayesinde ürünlerini daha geniş bir kitleye ulaştırma fırsatı buldu.

Zamanla siparişlerinin arttığını belirten Mıdıkoğlu, günün bir kısmında evde eşine bakarken, kalan zamanlarında ise El Emeği Çarşısı’nda hem üretim yapıyor hem de satış gerçekleştiriyor.

"SATIŞLARIMIZ ARTTI, TELEFONLA SİPARİŞ ALMAYA BAŞLADIM"

Yaşadığı zorlu süreci anlatan Meral Mıdıkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“23 yıl Gebze’de yaşadıktan sonra memleketimiz Ünye’ye döndük. Ancak geldikten bir ay sonra eşim ciddi bir sağlık problemi yaşadı. Çok zor günler geçirdik. Evin geçimini sağlamak ve kızımın eğitim masraflarını karşılamak için çalışmam gerekiyordu.

En iyi bildiğim iş olan iğne oyası yapmaya başladım. Sonrasında El Emeği Çarşısı’na başvurdum. Burada çok güzel bir ortam var. Satışlarımız arttı, artık telefonla siparişler bile alıyorum. Hem eşimin ihtiyaçlarını karşılıyorum hem de ürünlerimi ücretsiz olarak satabildiğim için çok mutluyum. Aynı zamanda burada birçok kadın arkadaşım da satış yapıyor. Bizlere bu imkânı sağlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim”

Kaynak: İHA