Ayva hasatlarının başladığı dönemde kışın kahvaltıların vazgeçilmezi olan ayva tatlısı reçeli telaşı başladı; ancak bu reçele kırmızı rengini veren nedir? İşte detayalar.
Evlerde telaşı başlayan, yapımı meşakkatli ayva reçelinin kıpkırmızı rengini nereden aldığı merak konusu oldu. Ayva reçeli kırmızı renkte olması için; ayva içinde bulunan çekirdekleri ayırmalısınız. Daha sonra reçelinizin içine ne kadar çok çekirdek atarsanız o kadar koyulaşacaktır. Kırmızı rengi veren sırrı açıkladık. Peki, ayva reçeli nasıl yapılır?

Kırmızı Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?
Reçel için kullanacağınız ayvalarınızı yıkayınız. Ardından yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyarak ayvayı ikiye bölün. Ayva ortasında bulunan çekirdekleri ayrı bir kap içine ayırın. Ayvalarınızı küçük küçük doğrayın. Ayva adediniz kadar su bardağı ile şeker ekleyerek ayvalarınızı 90 dakika beklemeye alın. Bekleme süresi dolduktan sonra eklediğiniz şeker miktarından biraz eksik olarak su ekleyin. İçerisine koku ve aromasını zenginleştirmek için bir kaç tane karanfil ekleyin ve reçelinizi kaynatmaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte kıvam alana kadar ortalama 1 saat süren bu zamanda ara sıra karıştırın. Reçelinizi ocaktan almadan öncesinde limon suyu ekleyin ve bir kaç dakika sonra ocaktan alın. Hazırlamış olduğunuz reçeli ılımaya bırakın. Ilık reçeli cam kavanozlara ekleyerek buzdolabında soğumaya bırakın.

BİZİM SİVAS HABER- HABER- AYVA REÇELİ