SİVASLILARIN MUTFAKLARINDA VAZGEÇİLMEZİ
Kış mevsiminin gelmesiyle Sivaslıların sofralarında peskütan çorbası eksik olmuyor. Yoğurdun özel bir biçimde pişirilmesi ile oluşan peskütan ile yapılan Sivas mutfağına ait yöresel bir yemektir. Kendine has lezzeti ile hem besleyici hem de lezzetli bir çorba olan peskütan çorbası sivas yöresel mutfağında özellikle kışın bolca içilir.
PESKÜTAN İÇİN GEREKEN MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım kilo peskütan
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı yarma
- 1.5 litre su
- 1 su bardağı yeşil mercimek
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı kuru nane
PESKÜTAN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Bir gece önceden ısladığınız mercimekleri ve yarmaları bir saat kadar haşlayın. Başka bir tencereye peskütan, tuz, su, un, bir yumurta sarısı ve kemikli bir et koyun ve haşlamaya başlayın. Kemikli et koyup koymamak sizine tercihiniz elbet ancak imkan varsa lezzet katacaktır. Haşladığınız çorba istediğiniz kıvama geldiğinde mercimekleri ve yarmaları ekleyin. Servis etmeden önce nane ve kekik ekleyerek Peskütan çorbasını daha da leziz hale getirebilirsiniz.