Yaylada Aniden Bastıran Kar, Sürüyü Şaşkına Çevirdi

Tokat'ın 'çatı katı' Başçiftlik ilçesindeki Osmanlı Yaylası'nda mayıs ayının son haftasında beklenmedik kar yağışı etkili oldu. Yaklaşık bin 600 metre rakımda baharın renkleriyle bezeli yayla, beyaz örtüyle kaplanırken açan sarı çiçekler kara teslim oldu. Aniden bastıran kar, yaylaya yeni çıkarılan koyun sürüsünü de hazırlıksız yakaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fetih Paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fetih Paylaşımı
İçeriği Görüntüle

Baharın müjdecisi sarı çiçekler, bir anda yerini beyaz kara bıraktı. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle yüksek kesimlerde etkili olan yağış, Osmanlı Yaylası'nın geniş meralarını kısa sürede tamamen kapladı. Kar altında ilerlemeye çalışan koyun sürüsü ise görsel şölen oluşturdu.

Drone ile havadan görüntülenen yaylada, karla örtülen meralar, çiçeklerin üzerindeki beyaz tabaka ve sürülerin hareketliliği adeta bahar ile kışın aynı karede buluştuğu eşsiz bir manzara sundu.

Yaylayı ziyaret eden vatandaşlar, mayıs sonunda karla karşılaşmanın şaşkınlığını yaşadıklarını belirterek, "Ortaya çıkan bu doğa olayı gerçekten benzersiz" yorumunda bulundu.

Kaynak: İHA