Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personeli tarafından, Sivas İl Müftülüğü personeline yönelik “Afet ve Yangın Farkındalık Eğitimi” düzenlendi. Müftülük toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde, afet durumlarında karşılaşılabilecek senaryolar ve bu anlarda izlenmesi gereken doğru müdahale yöntemleri ele alındı.

AFAD uzmanları tarafından verilen eğitimde; deprem, sel, yangın gibi olağanüstü durumlarda yapılması gerekenler, tahliye süreçleri ve temel güvenlik önlemleri hakkında katılımcılara kapsamlı bilgiler aktarıldı. Katılımcıların bilinç düzeyini artırmaya yönelik olarak düzenlenen etkinlikte, acil durumlarda serinkanlılıkla hareket etmenin önemi vurgulandı.

Sivas protokolünden SBTÜ’ye ziyaret Sivas protokolünden SBTÜ’ye ziyaret

Eğitim kapsamında ayrıca uygulamalı bir yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. AFAD görevlisinin rehberliğinde yapılan tatbikatta, yangın söndürme tüpünün doğru ve etkili kullanımı katılımcılara birebir gösterildi. Eğitimi izleyen müftülük personeli, uygulamalı çalışmalara aktif olarak katılım sağladı.

Sivas İl Müftülüğü yetkilileri, AFAD ekiplerine teşekkür ederek, bu tür eğitimlerin bilinçli toplum oluşturulması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Kaynak: Sivas İl Müftülüğü Bülten