Vitamin ve mineral açısından zengin olan keçiboynuzu, son yıllarda sağlıklı atıştırmalıklar arasında mutfakta yerini almaya devam ediyor.

Baklagiller familyasından olan keçiboynuzu veya harnup, hem lezzetli bir atıştırmalık hem de sağlıklı bir besindir. Mucizevi baklagili satışını yapan Şükrü Arslan; '" Keçiboynuzu astım, bronşit, karaciğer yağlanması, anemi (kansızlık), nefes darlığı, kalpten kansere, diyabetten hipertansiyona kadar pek çok hastalıklara şifa olarak satılır. Genellikle kış memleketlerinde daha çok satılır. Yetiştiği alan ise daha sıcak bölgelerdir” dedi.

Rağbet arttı

Mevsim değişiklikleri ile beraber mutfakta yerini alan keçiboynuzu atıştırmalık olarak tüketiliyor. Kilosunun 75 ₺ olduğunu söyleyen Arslan; “ Keçiboynuzunun toz ve pekmez hali ile satışıda bulunuyor. Ürün besleyicidir ancak pekmez içinde ne olduğuna, içindekiler kısmına dikkat edilmelidir. Keçiboynuzu pekmezi doğru kullanımda hem besleyicidir hem sıcak tutar, mutfaklardan eksik etmesinler” ifadelerine yer verdi.

Bağırsak sağlığına Keçiboynuzu nasıl kullanılır?

Keçiboynuzu bağırsak ve sindirim sistemine de olumlu etkiler sağlar. Vücuttaki suyu tutarak, bağırsak içinde bulunan besinlerin hareket etmesine yardımcı olur. Bağırsakların süpürge görevini gören keçiboynuzu böylece kabızlığı önler. Süte kakao yerine keçiboynuzunu koyarak tüketim sağlayabilirsiniz.

Muhabir: Haber Merkezi