09 Aralık 2025
weather
6°
42,5858 %0.03
49,6203 %0.07
5.752,61 % 0,27
Ara
Bizim Sivas Haber ÖZEL HABER Sivaslılar Kış Mevsiminde Bu İkiliyi Çok Seviyor! Neredeyse Yok Satıyor!

Sivaslılar Kış Mevsiminde Bu İkiliyi Çok Seviyor! Neredeyse Yok Satıyor!

Sivaslılar Kış Mevsiminde Bu İkiliyi Çok Seviyor! Neredeyse Yok Satıyor! Sadece Haşlayıp Geçmeyin: İşte Brokoli ve Karnabaharın En Doğru Tüketim Şekli! Detaylar Haberimizde...

MUHABİR: Bahar Hızar
Okunma Süresi: 2 dk

Sivas’ta hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesiyle birlikte vatandaşların beslenme alışkanlıkları da değişti. Semt pazarlarında ve manavlarda yaz meyveleri yerini kışın habercisi olan sebzelere bıraktı. Sivaslı vatandaşlar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kış aylarını hasta olmadan geçirmek için tezgahlara gelen taze ürünlere yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle pırasa ve ıspanak gibi klasik lezzetlerin yanı sıra, brokoli ve karnabahar tüketimindeki artış dikkat çekiyor.

Sivaslıların Torbası Şifayla Doluyor

Kış mevsiminin sert geçtiği Sivas'ta, vatandaşlar sağlıklarını korumak için doğal besinlere yöneliyor. Pazar tezgahlarını süsleyen yeşil ve beyazın en güzel tonları, alıcılarını bekliyor. Kimisi bu sebzeleri kışın vazgeçilmez bir lezzeti olduğu için tercih ederken, kimisi de vitamin deposu olduğunu bilerek bilinçli bir şekilde tüketiyor. Esnaf, vatandaşların özellikle C vitamini ve lif kaynağı olan bu ürünlere talebinin her geçen gün arttığını belirtiyor.

Brokoli ve Karnabaharın Saymakla Bitmeyen Faydaları

Brokoli, hücreleri korurken, karnabahar ise sindirim sistemini düzenlemesiyle biliniyor. Her iki sebze de kış aylarında düşen vücut direncini artırmada kritik rol oynuyor. Kanser savar olarak da bilinen bu sebzeler, Sivaslıların sofrasında hem ana yemek hem de yardımcı yemek olarak yerini sağlamlaştırıyor.

Sadece Haşlama Değil: Nasıl Tüketilmeli?

Peki, bu şifalı sebzelerden tam verim almak için nasıl tüketilmeli? Brokoli ve karnabaharın vitamin değerini kaybetmemesi için çok uzun süre haşlanmaması gerekiyor. Buharda pişirme yöntemi en sağlıklı seçenek olarak öne çıkarken; fırında baharatlarla zenginleştirilerek pişirmek veya çorba olarak tüketmek de Sivas mutfağında sıkça tercih ediliyor. Hatta brokolinin çiğ olarak salatalara eklenmesi, besin değerini maksimum düzeyde tutuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *