Gençler pense tutmuyor: Herkes telefon tutuyor! Usta isyan etti Gençler pense tutmuyor: Herkes telefon tutuyor! Usta isyan etti

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), özel sağlık sigortalarına yönelik yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor.

Mevcut sistemde, bu sigortalarda genellikle 1 yıllık bekleme süresi uygulanıyor. Yapılması planlanan değişikliklerle, sorunların giderilmesi ve sektörde daha adil bir yapının oluşturulması hedefleniyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Sivas Şube Eş Başkanı Tayfun Karakoç, özel sağlık sigortalarının yüksek primler ve kapsam kısıtlamaları nedeniyle vatandaşları mağdur ettiğini savunurken; Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu ise sigortalara olan ilginin, bireylerin geleceğe dönük sağlık endişelerinden kaynaklandığını ifade etti.

 "SAĞLIK BİR HAKTIR TİCARETE DÖNÜŞMEMELİ"

Tayfun Karakoç, özel sağlık sigortalarının özellikle dar gelirli vatandaşlar için erişilebilir olmadığını belirterek, “Yüksek prim maliyetleri, önceden var olan hastalıkların kapsam dışı bırakılması, poliçelerdeki muafiyetler ve sınırlı anlaşmalı kurumlar, halkın sağlık hizmetlerine ulaşmasını zorlaştırıyor” dedi.

Karakoç, özellikle poliçe yenilemelerinde yaşanan ani fiyat artışlarının ve sözleşmelerdeki küçük yazılı maddelerin mağduriyetlere neden olduğunu da vurguladı. SES olarak kamusal sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çeken Karakoç, “Sağlık bir ayrıcalık değil, herkesin eşit şekilde ulaşabileceği temel bir haktır. Biz her zaman ‘Başka bir sağlık sistemi mümkün’ diyerek kamu temelli, eşit ve erişilebilir sağlık hizmetlerini savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

MUSAOĞLU: "VATANDAŞLAR DAHA GÜVENDE HİSSETMEK İÇİN ÖZEL SİGORTAYI TERCİH EDİYOR"

Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu, özel sağlık sigortasına yönelik vatandaşların artan ilgisini değerlendirdi. Musaoğlu, bireylerin gelecekte karşılaşabilecekleri sağlık sorunlarına karşı daha güvende hissetmek amacıyla özel sağlık sigortasına yöneldiklerini ifade etti.

“İnsanlar ileriye dönük endişelerinden dolayı özel sağlık sigortasına başvuruyorlar. Özel sağlık sigortasında yapılması beklenen düzenlemelerden birisi olan 55 yaş sınırını 65 yaş sınırına çıkarmanın amacı, insanların yaşam kalitesinin artması, sağlıklı bireylerin ortalama ömür sürelerinin uzaması sebebiyle yaş sınırının yükseltilmesi amaçlanmıştır” diyen Musaoğlu, özel sağlık sigortasının sunduğu avantajlara da değindi.

“Vatandaşlar özel hastanelerde yüksek ücretler ödemek istemiyorlar. Özel doktora muayene olmak ya da hastanede tek kişilik odada refakatçisiyle rahatça kalmak, randevu süreleri sebebiyle sıkıntı yaşamamak için özel sağlık sigortası önemli bir alternatif sunuyor” açıklamasında bulundu.

Muhabir: Selim Çetinkaya