Sivas'ın uzun yıllardır kapalı olan ve metruk hale dönüşen ParkCity AVM, yeniden hizmete açılmak üzere hazırlanıyor. Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, 17 yıldır kullanılmayan AVM’nin şehre büyük katkı sağlayacak bir cazibe merkezi haline getirileceğini duyurdu. Başkan Uzun, bu projeyle Sivas'taki ticari ve sosyal hayatın canlanacağını belirtti.

Açıklamada bulunan Başkan Uzun, "ParkCity AVM, şehrimiz için büyük bir öneme sahip. 17 yıl boyunca kapalı kalan ve unutulmaya yüz tutmuş olan bu yapıyı yeniden canlandırarak, hem ticaretin hem de sosyal hayatın gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Bu projeyle, hem esnafımıza hem de vatandaşlarımıza yeni bir yaşam alanı sunacağız" dedi.

ParkCity AVM, Diriliş ve Mimar Sinan Mahallelerinin kesişim noktasında bulunuyor. Belediyeye ait alanlarda ise kadınlara yönelik kurslar düzenlenecek. Başkan Uzun, “Bu alanları, kadınlarımızın el işlerinden, meslek edindirme kurslarına kadar birçok farklı etkinlik için tahsis edeceğiz. Böylece kadınlarımızın ekonomik ve sosyal yaşamda daha etkin olmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Sivas halkı için önemli bir adım olan bu projeyle, şehrin sosyal yapısının güçlendirilmesi ve ticaretin canlandırılması hedefleniyor. Başkan Uzun, sözlerini, "Hayırlara vesile olsun, şehrimize hayırlı uğurlu olsun" diyerek noktaladı.

ParkCity AVM'nin yeniden faaliyete geçmesiyle birlikte Sivas’a önemli bir ticaret ve sosyal yaşam merkezi kazandırılmış olacak.

Kaynak: Sivas Belediyesi Basın Bülteni