Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Kul 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle açıklamada bulundu. Rektör Kul açıklamasında şunları ifade etti:

"Tam on yıl önce bugün, 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz, vatanına, bayrağına ve demokrasisine sahip çıkarak tarihe altın harflerle yazılan bir destan ortaya koymuştur. Tanklara ve silahlara karşı imanıyla, cesaretiyle ve sarsılmaz iradesiyle direnen milletimiz, içimizdeki ve dışımızdaki hain odakların ülkemize yönelik karanlık emellerini boşa çıkarmıştır.

15 Temmuz bizlere güçlü olmanın ve her zaman hazırlıklı bulunmanın hayati önemini bir kez daha göstermiştir. Savunma sanayisinde, tarımda, bilimde ve teknolojide kendi imkânlarıyla üreten bir Türkiye, coğrafyamızın şartlarının en önemli gerekliliğidir.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) olarak biz de savunma sanayisi ve tarımsal Ar-Ge başta olmak üzere ülkemizin ihtiyaç duyduğu stratejik alanlarda bilgi üreten, teknoloji geliştiren ve güçlü yarınlar için çalışan bir üniversite olmayı sürdüreceğiz. Çünkü biliyoruz ki güçlü Türkiye, bilimle, üretimle ve nitelikli insan kaynağıyla inşa edilir.

Ev Sahibi ve Kiracılar Dikkat! Kira Tahliye Davalarında UYAP Dönemi
Ev Sahibi ve Kiracılar Dikkat! Kira Tahliye Davalarında UYAP Dönemi
İçeriği Görüntüle

Bu vesileyle, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz ve devletimiz daim olsun."

Kaynak: Haber Merkezi