Sivas’ta moralleri bozan sakatlık: Emirhan’dan kötü haber
Sivas’ta moralleri bozan sakatlık: Emirhan’dan kötü haber
İçeriği Görüntüle

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Ahmet Şengönül, İstanbul temasları kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Gündemde ise yalnızca bir nezaket ziyareti değil, Türk futbolunun geleceğine dair önemli başlıklar vardı.

Dünya Kupası Tebriği ve Kritik Mesajlar

Ziyaretin en dikkat çeken başlığı, A Millî Takım’ın 2026 Dünya Kupası’na katılımı oldu. Rektör Şengönül, bu önemli başarı dolayısıyla Hacıosmanoğlu’nu tebrik ederek Türk futbolunun geldiği noktaya vurgu yaptı. Görüşmede, uluslararası arenada elde edilen bu başarının sürdürülebilir hale getirilmesi için yapılabilecek çalışmalar ele alındı.

Şengönül’ün, üniversitelerin sporla olan bağının güçlendirilmesi ve genç yeteneklerin desteklenmesi konusundaki görüşleri de dikkat çekti. Bu noktada akademi ile futbol dünyası arasındaki iş birliğinin artırılması gerektiği ifade edildi.

Türk Futbolunun Geleceği Masaya Yatırıldı

Görüşmede yalnızca mevcut başarılar değil, Türk futbolunun uzun vadeli gelişimi de masaya yatırıldı. Altyapı yatırımları, eğitim projeleri ve kulüp yapılarının güçlendirilmesi gibi başlıklar üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette Rektör Şengönül’e, TFF Başkanvekili Mecnun Otyakmaz, Öğretim Görevlisi Haktan Dursun ve üniversite vakfı sorumlusu Uğur Özdal da eşlik etti. Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşma, karşılıklı iyi dileklerin iletilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bülten