Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde hayata geçirilen Uygulama ve Araştırma Merkezleri, İleri Teknoloji Laboratuvarları ile Derslikler ve Merkezi Birimler Binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış programına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da katıldı.
Programa Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un yanı sıra Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, milletvekilleri, il protokolü ve çok sayıda davetli iştirak etti.
SBTÜ’DE YENİ MERKEZLERİN AÇILIŞI YAPILDI
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde kurulan yeni uygulama ve araştırma merkezleri ile ileri teknoloji laboratuvarlarının açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Üniversitenin akademik ve teknolojik altyapısını güçlendirecek projelerin, eğitim ve araştırma faaliyetlerine önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Açılışı yapılan derslikler ve merkezi birimler binasının da öğrenciler ile akademisyenlerin kullanımına modern imkanlar sunacağı ifade edildi.
ADEM UZUN’DAN TEŞEKKÜR MESAJI
Törende konuşan Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kısa sürede önemli başarılara imza attığını belirtti. Üniversitenin örnek bir kurum haline geldiğini ifade eden Uzun, başta Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul olmak üzere kuruluşundan bugüne emeği geçen herkese teşekkür etti.
ABDULLAH GÜLER’E FAHRİ DOKTORA ÜNVANI VERİLDİ
Program kapsamında TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’e fahri doktora ünvanı takdim edildi. Tören, protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış ve incelemelerin ardından sona erdi.






