Sivas’ta sendikal alanda dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Belediye ve genel hizmetler iş kolunda faaliyet gösteren Öz Belediye-İş Sendikası, teşkilatlanma çalışmalarını hızlandırırken Sivas’taki yeni yönetim kadrosunu da belirledi. Türkiye genelinde üye sayısını artırarak barajı aşan sendikanın, özellikle Anadolu şehirlerinde daha aktif bir yapılanmaya yöneldiği ifade edildi.
Öz Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Aziz Bakır ve yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda Sivas teşkilatında Bedirettin Bektaş, Atakan Yazıcıoğlu, Murat Kandur ve Emre Erdem görevlendirildi. Yeni yapılanmada İl Başkanlığı görevine getirilen Bedirettin Bektaş’ın sahadaki sendikal çalışmaları yürüteceği öğrenildi.
Sivas Belediyesi bünyesinde mevcut yetkili sendika olarak Hizmet-İş faaliyet gösterirken, Belediye-İş Sendikası’nın ardından Öz Belediye-İş’in de sahaya inmesi kentte sendikal rekabetin daha da artacağı yönünde değerlendirmelere neden oldu.
“İşçilerle Güçlü Bir Bağ Kuracağız”
Yeni görevine ilişkin açıklamalarda bulunan Bedirettin Bektaş, işçilerle güçlü bir iletişim ağı kurmayı hedeflediklerini söyledi. Bektaş, çalışanların taleplerini yakından takip edeceklerini belirterek, “Bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için yol arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çalışma yürüteceğiz. Belediye Başkanımız Adem Uzun ile çalışanlarımız arasında köprü olacağız. Sorunlara çözüm odaklı yaklaşarak emeğin hakkını savunacağız” dedi.
Sendikanın “Emeğin Gücü, Birliğin Sesi” sloganıyla hareket ettiğini vurgulayan Bektaş, işçilerin haklarını korumak ve birlik duygusunu güçlendirmek için sahada aktif olacaklarını ifade etti. Öz Belediye-İş Sendikası’nın önümüzdeki süreçte üye ziyaretlerine ağırlık vererek Sivas’taki etkinliğini artırması bekleniyor.




