Sivas Belediyesi tarafından Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında amatör spor kulüplerine yönelik nakit destek ve spor malzemesi dağıtım töreni düzenlendi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’un yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, Sivas Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Yavuz, amatör spor kulüplerinin temsilcileri ve çok sayıda sporcu katıldı.

Amatör Kulüplere 6,2 Milyon TL’lik Destek
Program kapsamında Sivas’ta faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine toplam 6 milyon 200 bin TL tutarında destek sağlandı. Desteğin 3 milyon 200 bin TL’lik bölümünü spor malzemeleri oluştururken, 3 milyon TL’lik kısmı nakit yardım olarak kulüplere sunuldu.
Sağlanan destekle amatör spor kulüplerinin ihtiyaçlarının karşılanması ve spor faaliyetlerinin daha güçlü şekilde sürdürülmesi hedefleniyor.

“Spor, Gençlerin Gelişiminde Önemli Bir Yere Sahip”
Törende konuşan Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, sporun gençlerin fiziksel ve sosyal gelişimindeki önemine dikkat çekti. Amatör spor kulüplerinin gençlerin spora yönlendirilmesinde önemli bir görev üstlendiğini belirten Uzun, kulüplere yönelik desteklerin artarak devam edeceğini ifade etti.
Amatör sporun gelişimine katkı sunmayı amaçlayan destek programı, spor malzemelerinin dağıtımı ve kulüplere sağlanan nakdi yardımlarla sona erdi.




