Türk Tarih Kurumu’nun, Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına yurt genelindeki üniversitelerde “Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı” kurma projesi kapsamında, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi’nde 4 Eylül 2025 tarihinde anlamlı bir açılış gerçekleştirildi. Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı’nın açılış töreni, Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Pustu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Süleyman Değirmen, Prof. Dr. Salih Cem İnan ve projenin üniversitemizde hayata geçmesi için teklifte bulunan Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yüksel’in katılımıyla yapıldı.

Sivas’ta açılan yeni okulda büyük sevinç
Sivas’ta açılan yeni okulda büyük sevinç
İçeriği Görüntüle

Binden fazla kitap ve derginin yer aldığı kitaplıkta, Türk Tarih Kurumu’nun yazılı eserleri araştırmacıların ve öğrencilerin kullanımına sunuldu. Doç. Dr. Yunus Pustu, Türk Tarih Kurumu’nun üniversitelere desteklerinin süreceğini vurgulayarak, bu eserlerin akademisyenler ve öğrenciler için önemli bir kaynak olacağına inandığını ifade etti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Salih Cem İnan ise, Sivas için tarihi bir gün olan 4 Eylül’de gerçekleştirilen bu açılışın ayrı bir anlam taşıdığını belirtti.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı ile tarih ve kültür araştırmalarına katkı sağlamaya devam edecek.

Kaynak: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bülten