Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Hastaoğlu, Avrupa Bilim ve Teknoloji İşbirliği (COST) Aksiyonu tarafından verilen kısa süreli bilimsel araştırma (STSM) bursunu kazanarak İspanya’da çalışmalarına başladı.

COST Aksiyonu kapsamında 2 aylık araştırma desteği kazanan Hastaoğlu, İspanya Ulusal Araştırma Konseyi’ne (CSIC) bağlı Gıda Bilimi, Teknolojisi ve Beslenme Enstitüsü (ICTAN) tarafından davet edildi. Yürütülen proje kapsamında, yulaf üretimi sonucu ortaya çıkan artıkların fermente edilerek sağlıklı içeceklere dönüştürülmesi hedefleniyor.

Sivas'ta Korkutan Yangın! Sivas'ta Korkutan Yangın!

Gıda teknolojileri ve sürdürülebilirlik alanında uluslararası öneme sahip CSIC-ICTAN’da yürütülen bu çalışma ile hem çevresel atıklar değerlendirilmiş olacak hem de yenilikçi içecek alternatifleri geliştirilecek.

Projenin sonunda elde edilen bilimsel bulgular, COST Aksiyonu çerçevesinde uluslararası toplantılarda paylaşılacak. Bu sayede sadece bilimsel görünürlük artmakla kalmayacak, aynı zamanda yeni akademik işbirliklerinin de önü açılacak.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi adına bu önemli başarıya imza atan Doç. Dr. Emre Hastaoğlu, hem akademik hem de çevresel katkı sağlayan projede aktif rol alarak üniversitenin uluslararası bilimsel platformlardaki temsiline katkıda bulunacak.

Kaynak: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bülten