Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından 2025-2026 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene; Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Değirmen, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Baker, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Şarkışla, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vehbi Ünal, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmalarına geçildi. Konuşmalarda, mezuniyetin sadece bir eğitim sürecinin tamamlanması değil, aynı zamanda yeni bir hayat yolculuğunun başlangıcı olduğu ifade edildi. Üniversite eğitimi boyunca kazanılan akademik birikim, düşünme becerisi ve mesleki donanımın, mezunların gelecek yaşamlarında önemli bir rehber olacağı vurgulandı. Mezun öğrencilerin, edindikleri bilgi ve değerlerle hem meslek hayatlarında hem de toplumsal sorumluluk alanlarında aktif rol üstlenecekleri belirtildi. Ayrıca bu süreçte emeği bulunan akademik ve idari personel ile her daim destekleriyle öğrencilerin yanında olan ailelere teşekkür edildi.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Psikoloji Bölümü öğrencisi Rojde Öner, geleneksel Yaş Kütüğü’ne ismini çakarak, plaket ve başarı belgesini aldı.

Gemerek'te anaokulu öğrencilerine trafik eğitimi verildi
Gemerek'te anaokulu öğrencilerine trafik eğitimi verildi
İçeriği Görüntüle

Törenin devamında fakülte ve bölüm derecesine giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edilirken, tüm mezun öğrencilere diplomalarını verildi.

Düzenlenen tören, geleneksel kep atma seremonisi ile son buldu.

Kaynak: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bülten