Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, gençlerin ve gençlik çalışanlarının uluslararası hareketlilik ve öğrenme fırsatlarından yararlanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda gençlik liderleri ve gençlerle birlikte, Kuzey Makedonya’nın Ohrid şehrinde Morena NGO Derneği ev sahipliğinde düzenlenen Erasmus+ KA153 Gençlik Çalışanları Hareketliliği – “Healthy Moves, Erasmus Grooves” Eğitim Kursu’na katılım sağlandı.

7 ülkeden 35 gençlik çalışanının bir araya geldiği proje kapsamında; yöresel danslar ve hareket temelli uygulamalar aracılığıyla kültürlerarası etkileşim, iletişim, takım çalışması ve yaygın öğrenme yöntemleri üzerine çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi.

Farklı ülkelerden gençlik çalışanlarının deneyimlerini ve kültürel birikimlerini paylaşma fırsatı bulduğu eğitim kursunda, katılımcıların gençlik çalışmalarına ilişkin bilgi ve deneyimlerini geliştirmeleri, farklı uygulamaları yakından tanımaları ve yeni bakış açıları kazanmaları amaçlandı.

Sivas'ta dede torun bıçak sanatını yaşatıyor
Sivas'ta dede torun bıçak sanatını yaşatıyor
İçeriği Görüntüle

Proje ile aynı zamanda kültürlerarası öğrenmenin güçlendirilmesi, gençlik çalışanları arasında uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi ve Avrupa’daki iyi uygulamaların gençlik çalışmalarına kazandırılması hedefleniyor.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak; gençlerin ve gençlik çalışanlarının Erasmus+ ve benzeri uluslararası hareketlilik programları aracılığıyla yeni deneyimler kazanmasını, farklı kültürleri tanımasını ve Avrupa’daki eğitim ve öğrenme fırsatlarından faydalanmasını desteklemeye devam ediyoruz.

Kaynak: Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bülten