Sivas'ta İstiklal Mahallesi'nde terkedilmiş bir binada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin kahramanca mücadelesiyle kontrol altına alındı. Olay anına ait çarpıcı görüntüler ise bir itfaiye personelinin kask kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Yangın ihbarının alınmasının ardından hızla olay yerine intikal eden Sivas Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlere ve yoğun dumana rağmen derhal söndürme çalışmalarına başladı. Zamanla yarışan itfaiyecilerin tehlikeli koşullardaki müdahalesi, adeta bir film sahnesini andırdı.

Alevler ve dumanla amansız mücadele kamerada

Sivas'ın o doğal güzelliği bir anda korkuttu!
Sivas'ın o doğal güzelliği bir anda korkuttu!
İçeriği Görüntüle

Bir itfaiye erinin kask kamerasına yansıyan görüntüler, yangının şiddetini ve ekiplerin zorlu görevini tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi.

Alevlerin yükseldiği, dumanın her yeri kapladığı o anlarda itfaiyecilerin soğukkanlılıkla ve koordineli bir şekilde çalışması dikkat çekti. Ekiplerin su sıkarak alevlere müdahale ettiği, binanın içine girerek yangının kaynağına ulaşmaya çalıştığı anlar, izleyenlerin nefesini kesti.

Yangın kısa sürede kontrol altına alındı

Sivas itfaiyesinin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Ardından soğutma çalışmaları yapılarak yangının tekrar alevlenmesinin önüne geçildi. Yangının çıkış nedeni ile ilgili incelemeler ise sürüyor.

Bu görüntüler, canlarını hiçe sayarak insanların ve malının güvenliği için tehlikeye atılan itfaiye personelinin fedakarlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İHA