Sivas'ta kelle eti yaz kış demeden tüketilmeye devam ediyor. Özellikle yaz ayında gerek gurbetçilerin ve gerekse gezginlerin ilk durağı kelleciler olurken, yaz ayında bundan dolayı kelle tüketimi daha fazla oluyor.
16-18 saat süresince ateş görmeksizin sadece küller içinde fırında pişen ve sabah saat 04.00 itibariyle gelen müşterilerini ağırlamaya başlayan kelleciler, yaz günlerinde yoğunluğuna devam ediyor.
İlk defa bu lezzeti tatmak için Sivas'a gelen de var, tadını alıp da bu tadın keyfini bir daha çıkarmak isteyenler de var. Bir de buna Sivas gurbetçileri eklendiğinde Sivas'ta yaz ayında kelle tüketimi misliyle arttı.
Fiyatı da bu yönüyle artış gösteren Sivas kelle eti koyun kellesi 250 TL'den satılırken, kuzu kelle fiyatı ise 200 TL'den satışta.