Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, şehir ekonomisinin geleceğini şekillendirecek önemli bir toplantıda bir araya geldi. STSO Başkanı Zeki Özdemir ve Meclis Başkanı Osman Yıldırım’ın ev sahipliğinde düzenlenen buluşmaya meslek odası başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Toplantıda, esnaf ve sanatkârların sahada karşılaştığı güncel sorunlar masaya yatırılırken, hem şehir merkezinde hem de ilçelerde yaşanan sektörel gelişmeler detaylı şekilde değerlendirildi. Özellikle üretim kapasitesinin artırılması, istihdamın güçlendirilmesi ve yerel ekonominin daha canlı hale getirilmesi için atılması gereken adımlar üzerinde duruldu.

STSO Başkanı Zeki Özdemir, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni seçilen oda başkanlarını tebrik ederek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Şehir adına atılacak her adımın ortak akılla belirlenmesi gerektiğini ifade eden Özdemir, “Sivas’ı daha ileriye taşımak için birlikte hareket etmeliyiz” dedi. Özdemir ayrıca, iş dünyasına ve esnafa en iyi hizmeti sunma noktasında kararlı olduklarını belirterek, iki önemli kurumun güç birliği içinde çalışmasının önemine dikkat çekti.
Ortak Akıl Vurgusu ve Yeni Dönem Planları
Toplantının bir diğer önemli ismi olan STSO Meclis Başkanı Osman Yıldırım ise meslek odaları arasındaki iletişimin güçlenmesinin Sivas ekonomisine doğrudan katkı sağlayacağını ifade etti. Yıldırım, ortak akıl ve istişare kültürünün sürdürülmesinin şehir adına daha verimli sonuçlar doğuracağını belirterek, iş birliğinin kalıcı hale gelmesi gerektiğini vurguladı.
Görüşmelerde özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi konusu öne çıktı. Yerel üretimin artırılması, ticari hayatın canlandırılması ve esnafın rekabet gücünün yükseltilmesi için kurumlar arası koordinasyonun artırılması gerektiği dile getirildi. Katılımcılar, sahadan gelen talepler doğrultusunda daha somut projeler geliştirilmesi konusunda fikir birliğine vardı.
Toplantıda ayrıca önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan projeler de ele alındı. Eğitim, finansmana erişim ve dijitalleşme gibi başlıkların öncelikli alanlar arasında yer alacağı ifade edilirken, özellikle genç girişimcilerin desteklenmesi gerektiği vurgulandı.
Sivas’ın ekonomik potansiyelinin daha etkin kullanılması için kurumlar arası güçlü iletişimin sürdürülmesi gerektiği konusunda görüş birliği sağlanırken, bu tür toplantıların düzenli hale getirilmesi kararlaştırıldı. Verilen mesaj ise netti: Sivas için ortak hareket edilecek, üretim ve istihdam odaklı adımlar hız kesmeden devam edecek.





