Koyulhisar, Gölova, Akıncılar ve Suşehri ilçeleri ile bu ilçelere bağlı köy derneklerinin öncülüğünde kurulan Sivas Vadi Federasyonu, gerçekleştirilen genel kurul toplantısıyla yeni dönemine resmen başladı.

İstanbul Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen genel kurulda, mevcut başkan Yücel Aydın görevi Üsküdar Sivaslılar Dernek Başkanı Ersoy Özbek’e devretti. Kongreye siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu başkanları ve çok sayıda dernek başkanı katılım sağladı.
Divan kurulunun oluşturulmasının ardından konuşan Yücel Aydın, yaptığı veda ve selamlama konuşmasında, Sivaslıların birlik içinde hareket etmesinin önemine dikkat çekti. Konuşmasında, geçmişte yaşanan bazı stratejik hataların ortak değerleri zedelediğini belirterek, kardeşlik hukukunun her şeyin önünde tutulması gerektiğini vurguladı.
Faaliyet raporlarının okunmasının ardından, programa katılan konuklar kısa selamlama konuşmaları yaptı. Gündem maddeleri tek tek görüşülüp karara bağlandı. Yeni yönetim kurulu listesinin divana sunulmasıyla birlikte Ersoy Özbek başkanlığındaki yeni yönetim, oy birliği ile göreve seçildi.
Göreve başlayan Ersoy Özbek, teşekkür konuşmasında federasyona emek veren tüm yöneticilere minnet duyduğunu ifade ederek, Sivas için ellerini taşın altına koyacaklarını, hemşehrileri adına özveriyle çalışacaklarını belirtti.