Zara'da Sosyal Destek İçin Önemli Adım
Sivas’ın Zara ilçesinde yapımı tamamlanan Aile Destek Eğitim Merkezi (ADEM) binası, düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu. Açılış programına Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas Milletvekilleri Hakan Aksu, Rukiye Toy ve Ahmet Özyürek’in yanı sıra ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kursiyerlerle Birebir İlgilendiler
ADEM binasında incelemelerde bulunan Vali Şimşek ve beraberindeki heyet; terzilik, aşçılık, kuaförlük, kreş, spor salonu ve çocuk oyun parkı gibi alanları gezdi. Hizmet alan kursiyerlerle sohbet eden protokol üyeleri, merkezin işlevselliği ve sunduğu imkanlar hakkında bilgi aldı. Özellikle kadınların meslek edinmesine katkı sağlayacak merkez, aynı zamanda çocuklara yönelik sosyal alanlarıyla da dikkat çekiyor.
Destek Verenlere Teşekkür Edildi
Açılış töreninde konuşan Vali Yılmaz Şimşek, ADEM binasının yapılmasına katkı sağlayan Zara Sanayici ve İş Adamları Derneğine teşekkür ederek merkezin ilçe halkı için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. Şimşek, bu tür merkezlerin aile yapısını güçlendirmekle birlikte kadınların sosyal hayata katılımını da desteklediğini vurguladı.
Zara’da hizmete giren ADEM, Sivas genelinde sosyal destek ve eğitim alanında atılan adımların güçlü bir örneği olarak öne çıkıyor.