Sivas denilince akla genellikle tarihi yapıları ve soğuk havası gelse de, şehrin bereketli suları, sofraları zenginleştiren gizli hazineler barındırıyor. Şehrin can damarı Kızılırmak başta olmak üzere, sayısız göl ve ırmaktan çıkan devasa balıklar, Sivas sebze halindeki tezgahlarda yerini alarak vatandaşların beğenisine sunuluyor.
KIZILIRMAK'IN BEREKETİ TEZGAHLARA YANSIYOR
Sivas ve çevresinde balıkçılık, hem profesyonel olarak geçimini sağlayanlar hem de hobi olarak bu tutkunun peşinden giden amatörler için önemli bir faaliyet. Sabahın erken saatlerinde Kızılırmak'ın veya çevre göllerin yolunu tutan balıkçılar, oltalarına takılan onlarca kiloluk balıklarla şehre dönüyor. Yakalanan bu devasa balıklar, doğrudan Sivas sebze halindeki balıkçı tezgahlarına getirilerek taptaze bir şekilde satışa sunuluyor. Tezgahlarda sergilenen balıkların boyutları, görenleri hayrete düşürüyor.
SAZANDAN TURNAYA, KEREVİTE KADAR ZENGİN ÇEŞİTLİLİK
Sivas'ın suları, balık çeşitliliği açısından da oldukça zengin bir yelpazeye sahip. Tezgahlarda en çok rastlanan tür, sofraların klasiği olan sazan balığı ve onun çeşitli türleri. Ancak Sivas'ın bereketi bununla sınırlı değil. Özellikle devasa boyutlara ulaşabilen ve "ırmakların canavarı" olarak bilinen yayın balığı, en çok ilgi gören türlerin başında geliyor.
Bunun yanı sıra, lezzetiyle gurmelerin tercihi olan alabalık, avcı kimliğiyle bilinen turna balığı, tatlı su levreği ve kefal gibi birçok farklı tür de Sivas sularından sofralara ulaşıyor. Hatta bu zenginliğin arasında, nadir bulunan ve oldukça değerli olan tatlı su kerevitine dahi rastlamak mümkün. Bu çeşitlilik, Sivas'ın su canlıları açısından ne denli önemli bir potansiyele sahip olduğunu gözler önüne seriyor.