Sivas’ta esnaflık yapan ve 20 yıldır aktarlık mesleğini sürdüren Hüseyin Bozdağ, kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek isteyenlere keçi boynuzunu öneriyor. Sert yapısıyla bilinen keçi boynuzu, özellikle eski toprak olarak bilinen büyüklerimiz tarafından sıkça tüketiliyor.

Bozdağ, keçi boynuzunun içeriğinde demir, çinko, magnezyum, fosfor gibi önemli minerallerin bulunduğunu belirterek, bu bitkinin vücut direncini artırmada etkili olduğunu vurguluyor. Aynı zamanda kan şekerini düzenleme özelliğiyle de bilinen keçi boynuzu, sağlıklı bir kış geçirmek isteyenler için doğal bir destek sunuyor.

“Kış aylarında keçi boynuzunu bolca tüketmeyi öneriyoruz” diyen Bozdağ, bağışıklığını doğal yollarla güçlendirmek isteyen herkesin bu şifalı bitkiyi beslenme rutinine ekleyebileceğini söylüyor.

Muhabir: Enes Bulut