Sivaslılar dün gece şehit Hamas Lideri İsmail Haniye için ve "3 Ağustos Cumartesi günü için, tüm Arap, İslam ve dünya ülkelerini, Gazze halkına ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlere destek olmak adına meydanlara inmeye" daveti nedeniyle vasiyetini yerine getirdi.
Sivas Devlet Hastanesi önünde başlayan yürüyüşe binlerce Sivaslı katıldı. Tekbirler, marşlar ve sloganlarla Sivas Meydanı'na kadar yürüyen Sivaslılar, İsmail Haniye'ye olan sevgilerini dile geitrerek dualar ettiler.
NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN
Saadet Partisi Sivas İl Başkanı Mehmet Zahit Tokgöz, yürüyüş öncesinde meydanda basın açıklaması yaptı. Tokgöz yaptığı açıklamada, tüm dünyanın gözleri önünde katliam yaşandığına dikkat çekerek, "Tarihleri kötülükle yazılanların, bugün Netanyahu"ya alkış tutması sadece ve sadece Batı"nın gerçek yüzünü göstermiştir.
Geçmişinde Leopold, Hitler, Mussolini ve daha nice caniler bulunduranlar tabiiki de Netanyahu"yu alkışlayacak, zulme destek verecektir. Uluslararası Adalet Divanı"nın bile savaş suçu işlendiğine hükmettiği bir dönemde soykırımı açıktan desteklemek İsrail'i daha da cesaretlendirmiştir. Netanyahu"nun ABD Kongresi"nde bir kahraman gibi karşılanması ise işgale verilen desteği bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir" dedi.
Dünyanın ve İslam ülkelerinin kınamadan öte gidemediği gibi ticari ilişkileri de devam ettirdiğine dikkat çeken Başkan Tokgöz, "İsrail bölgemiz için en büyük tehdittir ve her devlet için en büyük beka sorunudur. Güvenliğini Filistin"den başlatmayanlar, yarın emniyette olmayacaktır. Kudüs"ü sahiplenmeyen, işlenen soykırımın karşısında durmayan ve somut hiçbir adım atmayan her yönetim; günü gelince pişman olacaktır. Çünkü İsrail"in hedefi sadece Filistin değil, tüm Müslüman coğrafyadır" şeklinde konuşarak sözlerini şöyle tamamladı:
"Türkiye başta olmak üzere tüm İslam ülkelerinin ve Filistin"den yana olan devletlerin atacağı adımlar, siyonizmi yerle yeksan edecektir. Bizler, ABD"nin katil Netanyahu"yu kongrede konuşturmasının ardından İsmail Haniye"nin TBMM"ye davet edilmesi çağrısı yapmıştık. Bugün de kendisinin çağrısı üzerine meydanlardayız. Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze ve İsrail hapishanelerindeki mahkumlar için destek mitingleri isteyen Haniye"nin şehadetinin ardından çağrımızı yineliyor ve Hamas"ın yeni lideri Halid Meşal"in Millet Meclisimize davet edilmesini talep ediyoruz.
Bugün Türkiye"nin 81 iliinde meydanları dolduran kardeşlerimiz, Şehit Komutan İsmail Haniye"nin bizler için vasiyet olan isteğini yerine getirmektedir. Buradan bir kez daha kendisine ve Filistin için canını ortaya koyarak şehadete eren şehitlerimize Allah"tan rahmet diliyoruz. Filistin davası, hepimizin davasıdır ve zafer Allah"ın izniyle bizlere nasip olacaktır. “Nehirden denize özgür Filistin” bir hayal değil, bir hakikattir ve bu hakikat mutlaka gerçekleşecektir."