Sivas’ta haftanın son iş günüyle birlikte sokaklarda iğne atsan yere düşmeyecek bir hareketlilik hakim. Özellikle ilçelerden ve köylerden gelen vatandaşların geleneksel Cuma alışverişi rotası, çarşı merkezini ve pazar yerlerini hınca hınç doldurdu. Haftalık mutfak ihtiyaçlarını karşılamak isteyenlerin oluşturduğu bu insan seli, Cuma gününün kendine has temposunu kentin her noktasına yaymış durumda. Mahalle pazarlarından manavlara kadar her noktada vatandaşların oluşturduğu kalabalık, esnafın yüzünü bir nebze olsun güldürüyor.

Fide Sezonunda Beklenen Hareketlilik Gecikti

Baharla birlikte toprakla buluşmayı bekleyen fide ve tohum sezonu resmen açılmasına rağmen, Sivas Sebze Hali’nde bu kalemde beklenen o büyük patlama henüz gerçekleşmedi. Vatandaşların önceliği toprak hazırlığından ziyade mutfak tenceresini kaynatmak üzerine kurulu görünüyor. Tohum tezgahları sessizliğini korurken, meyve ve sebze kasalarının önündeki kalabalık, kentin geleneksel Cuma alışverişi alışkanlığının halen ne kadar diri olduğunu kanıtlıyor.

Sivas'ta Hem Cüzdanı Hem Vücudu Yoran Değişim
Sivas'ta Hem Cüzdanı Hem Vücudu Yoran Değişim
İçeriği Görüntüle

Tezgahlarda Miktar Azaldı Analiz Arttı

Ekonomik koşulların gölgesinde geçen alışverişlerde vatandaşların ince eleyip sık dokuduğu gözlerden kaçmıyor. Bir zamanlar kiloyla alınan ürünler artık daha kısıtlı miktarlarda tartılırken, tezgah başlarında yapılan fiyat analizleri uzun pazar sohbetlerinin yerini almış durumda. Alınan miktarlar azalsa da alışveriş yapanların sayısındaki fazlalık, pazar yerleri ve haller arasındaki trafiği canlı tutuyor. Sivaslılar, en uygun etiketi bulmak için marketler ve manavlar arasında mekik dokuyarak bütçelerini korumaya çalışıyor.

Muhabir: Melih Gezegen