Sivas’ta Er Meydanı Şenlendi: Arif Kama Karakucak Güreşleri’nde Büyük Mücadele

Sivas’ta ata sporu karakucak güreşini yaşatmak amacıyla düzenlenen 3. Arif Kama Geleneksel Karakucak Güreşleri, güreşseverlerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Er meydanına çıkan pehlivanlar, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Organizasyona Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu ve protokol üyeleri katıldı. Geleneksel spor kültürünün önemli unsurlarından biri olan karakucak güreşlerinin yaşatıldığı etkinlikte, farklı kategorilerde mücadele eden güreşçiler izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.

Pehlivanlar Er Meydanında Ter Döktü

Güreş müsabakalarında pehlivanlar, rakipleri karşısında üstünlük sağlamak için tüm hünerlerini sergiledi. Vatandaşların da ilgiyle takip ettiği karşılaşmalar, büyük çekişmeye sahne oldu.

Masada Çok Önemli Projeler Var! Sivas İçin Yeni Dönem Planlaması Masada!
Masada Çok Önemli Projeler Var! Sivas İçin Yeni Dönem Planlaması Masada!
İçeriği Görüntüle

Ata sporunun gelecek nesillere aktarılması açısından önem taşıyan organizasyonda, geleneksel güreş kültürünün yaşatılması hedeflendi.

Dereceye Giren Pehlivanlara Madalya

Müsabakaların tamamlanmasının ardından kategorilerinde dereceye giren başpehlivanlara madalyaları, Vali Yılmaz Şimşek ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Vali Şimşek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek müsabakalara katılan tüm güreşçileri tebrik etti.

Sivas’ta geleneksel sporların yaşatılmasına katkı sunan 3. Arif Kama Geleneksel Karakucak Güreşleri, pehlivanların mücadelesi ve vatandaşların ilgisiyle tamamlandı.

Kaynak: Haber Merkezi