A Milli Basketbol Takımı’nın EuroBasket Elemeleri’nde finale yükselmesi tüm Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ta da büyük bir sevinç yaşattı. Ay-yıldızlı ekibin final heyecanı, Sivas Belediyesi’nin organizasyonuyla dev ekranda izlenecek.
14 Eylül Pazar günü saat 21.00’de Buruciye Medresesi yanında kurulacak dev ekranda Türkiye-Almanya finali canlı yayınlanacak. Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye sahada, biz meydanda buluşuyoruz. Final coşkusunu hep birlikte yaşayacağız” ifadeleriyle Sivaslılar maça davet edildi.
Finale yükselen A Milli Takım, ortaya koyduğu mücadeleyle tüm Türkiye’yi gururlandırırken, Sivaslı basketbolseverler de tarihi anın heyecanını meydanda hep birlikte yaşayacak. Sporun birleştirici gücüyle kentte büyük bir atmosferin oluşması bekleniyor.