19 Eylül Gaziler günü münasebetiyle; Sivas Valiliği ev sahipliğinde; gazi ve gazi ailelerimizin onuruna yemek programı düzenlendi.

Sivas Numune Hastanesi yolu için önemli çalışma
Sivas Numune Hastanesi yolu için önemli çalışma
İçeriği Görüntüle

Programa; Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Garnizon ve 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğg. Zeynel Abidin Alptekin, Belediye Başkanı Adem Uzun, il protokolü, gaziler ve aileleri katıldı.

Açış konuşmalarının ardından katılımcılara hitap eden Vali Şimşek, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna mücadele vermiş ve bu yolda şehit olmayı göze almış sizler, kuşkusuz ülkemizin medarıiftiharı, vatanseverliğin, ulusal birliğimizin sembolleridir. Şüphesiz mensubu olmaktan büyük gurur duyduğumuz Türk milleti, gazi bir millettir. Biz biliyoruz ki milletimizin ve ülkemizin varlığını devam ettirmesinde, Anadolu topraklarının vatan kılınmasında, gâza anlayışı büyük rol oynamıştır. Bu vatan, bu topraklar, sizlerin ve şehitlerimizin akıttığı kanlarla vatan olmuştur bizlere" diye konuştu.

Kaynak: Sivas Valiliği Bülten