Sivas’ta sosyal medyada "silahlı çatışma çıktı" iddiaları paniğe neden olurken, yapılan resmi açıklamalar olayın aslını ortaya çıkardı. 09 Eylül 2025 tarihinde Şeyh Şamil Mahallesi Necmettin Erbakan Caddesi üzerinde yaşanan olayın, sanıldığı gibi bir çatışma değil, alacak verecek meselesinden kaynaklı işyeri kurşunlama olduğu belirlendi.

Sivas'ın komşusunda Kanada helikopteri...
Sivas'ın komşusunda Kanada helikopteri...
İçeriği Görüntüle

Çatışma Değil, Hedefli Kurşunlama

Olayın ardından polis ekiplerinin yaptığı incelemede, S.D. isimli şahsın bir süredir alacak verecek anlaşmazlığı yaşadığı kişiyle bağlantılı olarak, kapalı durumda bulunan bir işyerine silahla ateş açtığı tespit edildi. Olayın yaşandığı saatlerde işyerinin kapalı olması, olası bir facianın önüne geçti. Herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, işyerinde maddi hasar oluştuğu bildirildi.

Şüpheli, Tabancayla Birlikte Yakalandı

Olayın hemen ardından harekete geçen Sivas İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli S.D.'yi olayda kullandığı tabanca ile birlikte aynı gün yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli, 10 Eylül 2025 tarihinde Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmek üzere emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

Yetkililerden Uyarı: Bilgi Kirliliğine Dikkat!

Olayla ilgili sosyal medya ve bazı internet sitelerinde "Sivas’ta silahlı çatışma çıktı" şeklinde servis edilen haberlerin gerçeği yansıtmadığı, kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği vurgulandı. Emniyet yetkilileri, bu tür olaylar hakkında bilgi sahibi olunmadan yapılan paylaşımların hem panik oluşturduğunu hem de soruşturmaların selametini riske attığını ifade etti.

Kaynak: Sivas Emniyet Müdürlüğü Bülten