Sivas'ta Sosyal Medyayı Karıştıran Olayın Perde Arkası Ortaya Çıktı

Sivas'ta bir özel halk otobüsünde yaşanan tartışma, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından büyük yankı uyandırdı. Görme engelli yolcuların otobüsten indirilmeye çalışıldığı ve şoförün hakarette bulunduğu iddiaları kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşılırken, olayın farklı bir boyutu olduğu öne sürüldü.

Olayın ardından açıklama yapan halk otobüsü şoförü Enver Gökce, kendisine yönelik suçlamaları reddederek yaşanan tartışmanın ücretsiz ulaşım kartlarının okutulmaması nedeniyle çıktığını söyledi.

Şoför: "Ben Sadece Kartların Okutulmasını İstedim"

İddiaya göre olay, Sivas Otogarı önünden otobüse binen altı yolcuyla başladı. Şoför Enver Gökce, yolculardan yalnızca bir kişinin ücretsiz ulaşım kartını cihaza okuttuğunu, diğer beş kişinin ise kartlarını okutmadığını belirtti.

Gökce, yolculardan birinin "Arkadan okutacağız" dediğini ancak buna rağmen kartların hiçbir zaman cihaza okutulmadığını ifade etti. Yaklaşık 10-15 dakika sonra durumu yeniden hatırlattığını söyleyen sürücü, bu kez yolcuların kartlarının bulunmadığını ve ücret de ödemeyeceklerini söylediklerini dile getirdi.

Sivas'ta bereket rekorlu bekleniyor
Sivas'ta bereket rekorlu bekleniyor
İçeriği Görüntüle

Şoför, "Engelli olduklarını söylediler ancak bunu gösteren herhangi bir kart veya kimlik ibraz etmediler. Ben sadece kuralların uygulanmasını istedim. Gün içerisinde yüzlerce yolcu taşıyoruz. Kimin ücretsiz seyahat hakkı olduğunu kart gösterilmeden anlamam mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Araç İçi Kamera Görüntüleri Tartışmaya Farklı Boyut Kazandırdı

Olay sonrası ortaya çıkan araç içi kamera kayıtlarında ise şoförün, ücretsiz ulaşım hakkından yararlanabilmeleri için engelli ulaşım kartlarının okutulması gerektiğini söylediği görülüyor.

Görüntülerde, kartların okutulmaması ve ücret ödenmemesi üzerine sürücünün yoluna devam edemeyeceğini ifade ettiği, bunun ardından tartışmanın büyüdüğü dikkat çekiyor.

Sosyal medyada paylaşılan cep telefonu görüntülerinde ise olayın yalnızca belirli bir kısmının yer aldığı, bu nedenle kamuoyunda farklı bir algı oluştuğu yönünde yorumlar yapılıyor.

Ücretsiz Ulaşımda Kart Okutma Zorunluluğu Bulunuyor

Yetkililer, ücretsiz toplu taşıma hakkına sahip engelli vatandaşların da kendilerine tanımlanan ücretsiz ulaşım kartını halk otobüsüne binerken cihaza okutmakla yükümlü olduğunu belirtiyor. Kartın ibraz edilmemesi veya okutulmaması durumunda ise yolcunun normal yolcu tarifesine göre ücret ödemesi gerektiği ifade ediliyor.

Sivas'ta günün en çok konuşulan olaylarından biri haline gelen tartışma, sosyal medyada görüntülerin eksik paylaşılmasının kamuoyunda nasıl farklı algılar oluşturabileceğini de bir kez daha gündeme taşıdı.

Kaynak: İHA