Sivas'ın Doğanşar ilçesinde bu yıl 57'ncisi düzenlenen Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri, büyük bir coşkuya sahne oldu. Güreş organizasyonuna katılan Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, er meydanındaki heyecana ortak olarak sporcular ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Programda konuşan Başkan Uzun, Türk güreşinin efsane isimlerinden Ahmet Ayık'ın sadece Sivas'ın değil, tüm Türkiye'nin gururu olduğunu belirtti.
"20. yüzyılda Türk güreşi denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri Ahmet Ayık'tır. Bu topraklarda doğup büyümüş, ülkemizi Avrupa'da ve dünyada başarıyla temsil etmiş, tüm Türk coğrafyasının gurur kaynağı olmuş örnek bir sporcumuzdur. İnşallah bu er meydanlarından daha nice Ahmet Ayık'lar yetişecektir." ifadelerini kullanan Başkan Uzun, mücadele eden tüm güreşçilere başarılar diledi.
Yüzlerce sporseverin takip ettiği organizasyonda kıyasıya mücadele eden pehlivanlar, Doğanşar'da ata sporunun yaşatılmasına katkı sunarken, etkinlik hem sporcular hem de vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Sivas'ın köklü güreş geleneğini yaşatan organizasyon, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği anlamlı bir buluşmaya dönüştü.




