Türkiye'nin en sert kışlarının yaşandığı şehirlerden biri olan Sivas, sonbaharın ortasında adeta yazdan kalma günler yaşıyor. Meteorolojiden gelen "sıcak havalar bir süre daha devam edecek" haberiyle birlikte, Sivaslılar da kışın uzun ve soğuk günleri öncesinde adeta güneş depolamak için kendini dışarı attı.
"Pastırma Yazı" Fırsata Çevrildi
Eylül ayının sonlarına gelinmesine rağmen devam eden sıcak ve güneşli hava, Sivaslılar için büyük bir fırsat oldu. Yaklaşan kış mevsiminde evlere ve kapalı alanlara çekileceklerini bilen vatandaşlar, bu son sıcak günleri en verimli şekilde değerlendiriyor. Kent Meydanı, Paşabahçe Mesire Alanı ve mahalle parkları, hafta sonu başta olmak üzere günün her saati cıvıl cıvıl.
Semaverler Yakıldı, Güneş Depolandı
Sokaklara ve parklara yansıyan manzaralar ise tam bir huzur tablosu çiziyor. Kimi vatandaşlar banklarda oturup sadece güneşin ve güzel havanın tadını çıkarırken, birçok aile de yanlarında getirdikleri termoslar ve yaktıkları semaverlerle çay keyfi yapıyor. Çocuklar parklarda son kez doyasıya oynarken, büyükler de uzun kış geceleri öncesinde komşularıyla, dostlarıyla bir araya gelerek sosyalleşiyor. Herkesin ortak amacı aynı: Sivas'ın meşhur ayazı kapıyı çalmadan önce bu güzel havanın enerjisini sonuna kadar hissetmek ve kışa moralli bir başlangıç yapmak.