Sivas’ta mart ayında yaşanan trafik kazalarına ilişkin veriler kamuoyuyla paylaşıldı. Açıklanan istatistiklere göre kent genelinde 115 ölümlü-yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda sevindirici şekilde can kaybı yaşanmazken, toplam 179 kişi yaralandı. Yaralı sayısındaki artış ise dikkat çekici bulundu.

181 Yıllık Gurur Sivas’ta Polis Haftası Coşkusu ve Vefa Buluşması
181 Yıllık Gurur Sivas’ta Polis Haftası Coşkusu ve Vefa Buluşması
İçeriği Görüntüle

Aynı dönemde şehirde 130 maddi hasarlı trafik kazası kayıtlara geçti. Bu kazalar, özellikle şehir içi trafikte yaşanan yoğunluk ve dikkatsizlik konusunu yeniden gündeme taşıdı. Uzmanlar, sürücü hatalarının ve trafik kurallarına uyumsuzluğun kazaların başlıca nedenleri arasında yer aldığını belirtiyor.

İlk çeyrek verileri: 3 can kaybı, yüzlerce yaralı

Yılın ilk üç ayını kapsayan verilere bakıldığında ise tablo daha çarpıcı hale geliyor. Ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan süreçte toplam 313 ölümlü-yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 3 kişi hayatını kaybederken, 533 kişi yaralandı.

Aynı dönemde maddi hasarlı kaza sayısı ise 482 olarak açıklandı. Bu veriler, kentte trafik güvenliği konusunda daha kapsamlı önlemler alınması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu. Yetkililer, sürücüleri hız, takip mesafesi ve dikkat konusunda uyarırken, özellikle yoğun saatlerde daha temkinli olunması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: İHA