Baharın Habercisi Cemreye Kar Sürprizi

Baharın habercisi olarak bilinen cemrenin düşmesiyle birlikte havaların ısınması beklenirken Sivas’ta kış yeniden yüzünü gösterdi. Şehirde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini artırdı. Özellikle iftar saatine doğru etkisini sürdüren yağış, kent merkezini yeniden beyaz örtüyle kapladı.

Salı Pazarı Sivas'ın Bayram Yoğunluğunu Sırtlandı!
Salı Pazarı Sivas'ın Bayram Yoğunluğunu Sırtlandı!
İçeriği Görüntüle

Sivas’ta mart ayı her ne kadar bahara geçiş dönemi olarak bilinse de soğuk hava ve kar yağışının zaman zaman etkili olabildiği biliniyor. Meteorolojik verilere göre şehirde mart ayında ortalama sıcaklıklar oldukça düşük seyrediyor ve zaman zaman kar yağışları görülebiliyor.

Meteoroloji verilerine göre Sivas’ta gün boyunca aralıklarla kar yağışının etkisini sürdürmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise sıfır derece civarında seyretmesi öngörülüyor.

Yetkililer özellikle akşam saatlerinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.

Soğuk Hava Etkisini Sürdürecek

Önümüzdeki günlerde de Sivas’ta soğuk hava etkisini sürdürecek. Tahminlere göre kentte birkaç gün daha yer yer kar yağışı görülebilir.

Gece saatlerinde sıcaklıkların eksi derecelere kadar düşmesi beklenirken gündüz sıcaklıklarının ise birkaç derece üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Bu durum özellikle sabah ve gece saatlerinde ayazın daha fazla hissedilmesine neden olabilir.

Sivaslılar İftar Öncesi Kar Manzarasıyla Karşılaştı

Kar yağışı özellikle iftar saatine yakın saatlerde şehirde etkili olurken, vatandaşlar günün sonunda beyaza bürünen sokaklarla karşılaştı. Kentte kar yağışıyla birlikte kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Meteoroloji yetkilileri, sürücülerin buzlanma riskine karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiğini hatırlatırken, Sivas’ta kar yağışının aralıklarla devam edebileceği uyarısında bulundu.

Muhabir: Gülşah Akkaş Yaman