Sivas’ta çocuklar, geleneksel kültürün renkli dünyasıyla buluştu. Sivas Valiliği koordinasyonunda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü destekleri ve Yıldızeli Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen “3. Çocuk Sanat ve Kültür Festivali”, Yıldızeli’nde gerçekleştirilen final programıyla tamamlandı.

Sivas’ta Barış Manço Gecesi Unutulmaz Şarkılar Hep Bir Ağızdan Söylendi
Sivas’ta Barış Manço Gecesi Unutulmaz Şarkılar Hep Bir Ağızdan Söylendi
İçeriği Görüntüle

Yıldızeli Sebahattin Öztürk Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliklere çocuklar ve aileler yoğun ilgi gösterdi. Programa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan ile Yıldızeli Belediye Başkanı Yaşar Göktaş da katılarak etkinlikleri yerinde takip etti.

Festival kapsamında sahnelenen Karagöz-Hacivat gösterileri, kukla oyunları, yöresel halk oyunları ve köpük baloncuk şovları salonda renkli görüntüler oluşturdu. Özellikle geleneksel Türk kültürünü yansıtan halk oyunları gösterileri, çocukların büyük beğenisini kazandı.

Tijen Karakoç, Gökçe Yavuz ve Buğra İlkül tarafından hazırlanan interaktif Karagöz-Hacivat gösterileri minik izleyicilerden tam not aldı. Kukla gösterileri ve eğlenceli baloncuk etkinlikleriyle çocuklar unutulmaz anlar yaşadı.

Çocukların kültür ve sanat faaliyetlerine erişimini artırmayı amaçlayan festival daha önce Doğanşar, Hafik, İmranlı, Zara, Gölova, Suşehri, Ulaş, Kangal, Gemerek ve Şarkışla ilçelerinde de düzenlenmişti. Yıldızeli’nde gerçekleştirilen son etkinlikle birlikte festival programı tamamlanmış oldu.

Kaynak: İHA