Son günlerde etkisini artıran soğuk hava, sebze ve meyve fiyatlarında belirgin bir artışa yol açtı. Özellikle biber, domates, patlıcan gibi temel sebzelerin fiyatları, tüketicilerin cebini zorlamaya başladı. Soğukların etkisiyle biber fiyatları, 60 TL’den 80 TL’ye yükselirken, domatesin fiyatı ise 35 TL’den 50 TL ile 100 TL arasında değişen seviyelere çıktı. Patlıcan da 70 TL’ye kadar tırmandı.

Sivas Sebze Hal esnaflarından Sami Çerik, fiyatlardaki bu artışın başlıca nedeninin soğuk hava koşulları olduğunu belirtti. Çerik, "Soğuklar sebze ve meyve üretimini olumsuz etkiledi. Bu da haliyle fiyatların yükselmesine neden oldu. Hem üreticinin hem de tüketicinin bu durumdan olumsuz etkilenmesi kaçınılmaz oldu" dedi.

Diğer sebzelerde de benzer artışlar gözleniyor. Fiyatların daha da yükselmesi beklenirken, tüketiciler taze sebze alırken zorlanmaya başladı. Toptan ve perakende satışlardaki bu artışların kısa vadede normale dönüp dönmeyeceği ise merak konusu.

Muhabir: Gülşah Akkaş Yaman