Sivas’ta sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda barınması ve rehabilite edilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda önemli bir aşamaya gelindi. Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, 4 Ekim Hayvan Hakları Günü öncesinde Belediyenin Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek tamamlanan çalışmaları yerinde inceledi.
2025 yılında başlatılan kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları kapsamında merkezde birçok bölüm yeniden düzenlenirken, yaklaşık 3 dönümlük doğal yaşam alanı tamamen yenilendi. Çalışmaların tamamlanan bölümleri sokak hayvanlarının kullanımına sunuldu.
Sivas’taki merkezde birçok alan yenilendi
Yenileme çalışmaları kapsamında merkez içerisinde hayvanların ihtiyaçlarına yönelik farklı bölümlerde düzenlemeler gerçekleştirildi.
Çalışmalarla birlikte;
- Karantina alanları,
- Yaşam alanları ve kafesler,
- Yavru köpek alanı,
- Gezinme alanları,
- Altyapı ve fosseptik sistemi,
- Yemek hazırlama ünitesi,
- Kedi evi
gibi bölümlerin yapımı tamamlandı.
3 dönümlük doğal yaşam alanı yenilendi
Merkezde gerçekleştirilen çalışmaların en dikkat çeken bölümlerinden biri ise 3 dönümlük doğal yaşam alanının tamamen yenilenmesi oldu. Yapılan düzenlemelerle hayvanların daha uygun koşullarda vakit geçirebileceği alanlar oluşturuldu.
Başkan Dr. Adem Uzun, merkezde tamamlanan çalışmaları yerinde inceleyerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Sokak hayvanları için daha kapsamlı merkez
Sivas Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışmalarıyla Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin fiziki şartlarının geliştirilmesi hedeflendi. Merkezde tamamlanan yeni bölümlerin sokak hayvanlarının bakım, rehabilitasyon ve yaşam süreçlerine katkı sağlaması amaçlanıyor.
Çalışmaların kalan bölümlerinin tamamlanmasıyla merkezin yenilenen yapısıyla hizmet vermeye devam etmesi bekleniyor.




