Sivas’ta bazı mahallelerde yarın uzun süreli su kesintisi uygulanacak. Sivas Belediyesi, altyapıda yürütülecek SCADA çalışmaları nedeniyle 7 Ekim Çarşamba günü 09.00 ile 20.00 saatleri arasında belirli bölgelerde su verilemeyeceğini duyurdu.

İçme suyu altyapısının güçlendirilmesi ve şebekedeki kayıp-kaçak oranlarının azaltılmasına yönelik çalışmalar kapsamında yapılacak kesintiden, bazı mahallelerin tamamı değil, belirli bölümleri etkilenecek.

Belediyenin açıklamasına göre su kesintisi Çiçekli, Ece, Yeni Mahalle, Yenidoğan ve Aydoğan mahallelerinin belirli kısımlarında uygulanacak.

Sivas’ta 5 Mahalleye 11 Saatlik Su Kesintisi Uyarısı
Sivas’ta 5 Mahalleye 11 Saatlik Su Kesintisi Uyarısı
İçeriği Görüntüle

Yaklaşık 11 saat sürmesi planlanan çalışma boyunca söz konusu bölgelerde yaşayan vatandaşların su ihtiyacını göz önünde bulundurarak önceden tedbir almaları istendi.

Sivas Belediyesi, yürütülen çalışmaların su kaynaklarının daha verimli kullanılması ve kentte içme suyu hizmetinin daha sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi amacı taşıdığını belirterek vatandaşların kesinti süresince dikkatli olmalarını rica etti.

Kaynak: Haber Merkezi