Daha önce "Sivas'taki O Hizmete 'Sorumsuzluk' Gölgesi Düşüyor!" başlığıyla gündeme taşıdığımız ve Sivas kamuoyunun tepkisini çeken çirkin manzaralar, ne yazık ki artarak devam ediyor. Şehir içi ulaşımına modern bir soluk getiren ve binlerce kişi tarafından memnuniyetle kullanılan elektrikli scooter hizmeti "HOP", kimliği belirsiz kişilerin sorumsuz davranışları yüzünden amacından sapıyor.
KULLANIP BİR KÖŞEYE FIRLATIYORLAR!
Sivas'ın farklı noktalarından gelen görüntüler, "bu kadarına da olmaz" dedirtiyor. İşi bittikten sonra scooter'ı park alanına bırakmak yerine bir kaldırım kenarına, bir apartman köşesine fırlatıp atan bu kişiler, hem milyonlarca liralık bir hizmete zarar veriyor hem de şehir estetiğini bozuyor. Vatandaşların hizmetine sunulan bu modern ulaşım aracının kaderine terk edilmiş hali, görenlerin tepkisini çekiyor.
SİVASLILARIN YETKİLİLERE NET ÇAĞRISI: "KAMERALAR DEVREYE GİRSİN!"
Bu sorumsuzluğun sürekli tekrar etmesi, Sivas halkının sabrını taşırmış durumda. Sivaslı vatandaşlar, Sivas Belediyesi tarafından şehrin dört bir yanına yerleştirilen güvenlik kameralarının artık bu amaçla da kullanılmasını talep ediyor.
Vatandaşlar, "Çevreyi kirletenler, çöpünü yere atanlar kameralarla nasıl tespit edilip cezalandırılıyorsa, şehrin ortak malı olan bu hizmete zarar verenler de aynı şekilde tespit edilmelidir. Bu kameralar sadece birileri için değil, bu tür sorumsuzlukların önüne geçmek için de kullanılmalı. Birkaç kişinin yaptığı bu saygısızlık, binlerce insanın aldığı bir hizmeti gölgelememeli" diyerek yetkililere net bir çağrıda bulunuyor. Kim ya da kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen bu davranışların son bulması için artık somut adımlar atılması bekleniyor.