Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 2025-2026 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.
4 Eylül Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Değirmen, Genel Sekreter Prof. Dr. Yüksel Aydın, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nevzat Balıkçıoğlu, Fakülte Dekan Vekili Doç. Dr. Yusuf Demir, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, müzik dinletisi ile devam etti. Törene katılamayan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şengönül ise gönderdiği video mesajla mezun öğrencileri tebrik etti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül mesajında, Ankara’da katıldığı bütçe toplantısı nedeniyle törende bulunamadığını belirterek, “Bugün sizlerle aynı heyecanı paylaşmak ve mezuniyet sevincinize ortak olmak isterdim. Mezun olan öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyor, hayat boyu başarılar diliyorum. Bu başarıda büyük emekleri bulunan kıymetli ailelerimize fedakârlıkları ve destekleri için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin yetişmesinde önemli katkılar sağlayan akademik ve idari personelimize de şükranlarımı sunuyorum. Sevgili mezunlarımız, ülkemize ve milletimize karşı sorumluluklarınızı hiçbir zaman unutmayın. Kendinizi geliştirmeye devam edin. Sizleri gelecekte önemli görevlerde görmek bizler için büyük bir gurur olacaktır. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” ifadelerini kullandı.
Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Değirmen törende gerçekleştirdiği konuşmasında, üniversite yıllarında edinilen bilgi, birikim ve değerlerin hayat boyu yol gösterici olacağını ifade ederek, mezunların meslek yaşamlarında başarılı, topluma karşı sorumluluklarının bilincinde ve ülkesine katkı sunan bireyler olarak görev yapacaklarına inandığını söyledi. Prof. Dr. Süleyman Değirmen, öğrencilerin bugünlere gelmesinde emeği bulunan ailelere, akademik ve idari personele teşekkür ederek, mezunlara yeni hayatlarında başarılar diledi.

Fakülte Dekan Vekili Doç. Dr. Yusuf Demir ise konuşmasında, “Sevgili gençler; hayatınız boyunca öğrenmeye devam edin, hayallerinizden vazgeçmeyin ve karşılaştığınız zorluklar karşısında daima güçlü durun. Dört yıl önce büyük umutlarla başladığınız eğitim yolculuğunuzda bilgiyle, emekle ve sabırla ilerlediniz.
Eğitim-öğretim süreci boyunca öğrencilerimize rehberlik eden, yalnızca bilgi değil aynı zamanda sabır, disiplin ve karakter sahibi olmanın önemini de aktaran kıymetli akademisyenlerimize ve her zaman destek olan idari personelimize teşekkür ediyorum. Kıymetli ailelerimiz; öğrencilerimizin bu başarıya ulaşmasında en büyük paylardan biri sizlere aittir. Attıkları her adımda yanlarında oldunuz, onları desteklediniz ve bugünlere gelmelerinde önemli rol oynadınız. Bu nedenle yaşadığımız gurur ve mutluluğun en az öğrencilerimiz kadar sahibi sizlersiniz. İbn Sina’nın ifade ettiği gibi, bilim insanın yolunu aydınlatan bir ışıktır. Dilerim ki burada kazandığınız bilgi ve değerler, yaşamınız boyunca yolunuzu aydınlatmaya devam etsin. Sevgili mezunlar; sizlerle gurur duyuyor, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını diliyorum.” dedi.
Programın devamında, Fakülte birincisi olan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencisi Müge Beril Gülsüm Gürbüz, geleneksel olarak gerçekleştirilen Yaş Kütüğü’ne ismini çakarak plaket ve belgesini aldı.
Tören, mezun öğrencilere diplomalarının takdim edilmesinin ardından gerçekleştirilen kep atma seremonisi ile son buldu.




