Türkiye’nin en prestijli teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST 2025’te, Robolig yarışmasında Türkiye 2.si olan “RoBoDo” takımı, elde ettikleri büyük başarının ardından Sivas İl Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette, öğrenciler yarışmalara hazırlık süreci ve robot tasarımı konularında Erdoğan’a kapsamlı bilgilendirme yaptı. Deneyap Kart kullanımıyla özgün bir robot tasarlayan ekip, belirlenen görevlere uygun hareket eden projeleriyle jüri tarafından takdir topladı.
Fatih Erdoğan, öğrencileri tek tek tebrik ederek, TEKNOFEST gibi ulusal düzeyde düzenlenen yarışmalarda Sivaslı öğrencilerin fark yarattığını ve teknolojide çığır açtığını belirtti. Başarının tesadüf olmadığını vurgulayan Erdoğan, bu tür organizasyonların gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmada büyük rol oynadığını ifade etti.
Ziyaretin sonunda, Türkiye 2.si olan "RoBoDo" takımına çeşitli hediyeler takdim edilirken, günün anısına hatıra fotoğrafı da çekildi. Öğrencilerin gözlerindeki heyecan, gelecek için umut verdi.
Sivas’ta filizlenen bu başarı hikayesi, yalnızca bir ödülden ibaret değil; genç beyinlerin teknolojiye yön veren güçlü bir aktör olma yolunda attığı sağlam bir adım olarak kayıtlara geçti.