Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan adayı Mustafa Eken, Sivas Tarım Fuarı’nı ziyaret ederek üretici, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Eken, Sivas’ın geniş tarım arazileri ve güçlü hayvancılık altyapısıyla önemli bir üretim merkezi olduğunu belirterek, şehrin ekonomik potansiyelinin daha fazla değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Şarkışla’da anason hasadı yapıldı
Şarkışla’da anason hasadı yapıldı
İçeriği Görüntüle

Sivas Tarım Fuarı’nda stantları tek tek gezen Mustafa Eken, firma temsilcileri ve üreticilerle görüşerek sektörün sorunlarını, taleplerini ve beklentilerini dinledi. Tarım ve hayvancılığın Sivas ekonomisindeki önemine dikkat çeken Eken, kentte üretilen ürünlerin daha geniş pazarlara ulaştırılması gerektiğini ifade etti.

“Sivas’ın modern bir fuar alanına ihtiyacı var”

Fuarların üretici, tüccar, sanayici ve tüketiciyi bir araya getiren önemli organizasyonlar olduğunu belirten Eken, Sivas’ın modern ve kalıcı bir fuar alanına kavuşmasının kent ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’un fuar alanı projesine ilişkin açıklamalarını hatırlatan Eken, projenin hayata geçirilmesini önemsediklerini belirterek, “Belediye Başkanımız Adem Uzun, fuar alanı projesine başlayacaklarını duyurdu. Projenin ihalesinin 2027 yılının başında yapılacağını ve 2028 yılında fuar organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya başlayacağını ifade etti. Bu, Sivas için önemli bir çalışma” dedi.

“Gerekirse sorumluluk almaya hazırız”

Fuar alanının Sivas için kurumlar üstü bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Eken, belediyenin projesinin herhangi bir nedenle hayata geçirilememesi durumunda STSO olarak sorumluluk almaya hazır olduklarını dile getirdi.

Eken, “Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olmam halinde şehrimize bir fuar alanı kazandırmak için gerekeni yapacağız. Odamıza yeni ve modern bir hizmet binası kazandırmak da projelerimiz arasında. Yeni hizmet binamızın yerleşkesinde fuar alanına da yer vermeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Esnafımız üretsin, biz önünü açalım”

Modern fuar alanının yalnızca belirli dönemlerde kullanılan bir merkez olmaması gerektiğini belirten Eken, farklı sektörlerin yıl boyunca organizasyon düzenleyebileceği bir yapının Sivas ticaretine hareketlilik kazandıracağını söyledi.

Eken, “Esnafımız, tüccarımız ve sanayicimiz kendi sektörlerine yönelik fuarlarını düzenleyebilsin, ürettiklerini Sivas’ta sergileyebilsin, yeni müşterilerle ve yeni pazarlarla buluşabilsin. Yeter ki esnafımız, tüccarımız ve üreticimiz üretsin, istihdam sağlasın, şehrimize katma değer sunsun. Biz de onların önünü açacak projeleri hayata geçirelim” diye konuştu.

Kaynak: İHA