Malatya’nın Akçadağ ilçesinde doğadan topladıkları mantarları yiyen 6 kişi, yaşadıkları sağlık sorunları sonrası hastaneye kaldırıldı. Aynı sofrada zehirlenen kişilerden A.D., E.A., F.Ö., H.Z., R.D. ve M.U., mide bulantısı, karın ağrısı ve kusma gibi belirtiler yaşayınca yakınları tarafından hastaneye götürüldü.

Raporlar Ücretli Oldu: Sağlık Hizmetlerinde Yeni Uygulama Raporlar Ücretli Oldu: Sağlık Hizmetlerinde Yeni Uygulama

Yabani mantarları Akçadağ’daki dağlık bir alandan topladıkları öğrenilen grup, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yapılan ilk müdahalenin ardından sağlık ekipleri, zehirlenmenin tüketilen mantarlardan kaynaklandığını belirledi.

Hastanede tedavileri süren 6 kişinin genel sağlık durumlarının iyi olduğu aktarıldı. Yetkililer, doğadan toplanan yabani mantarların ölümcül olabileceğini belirterek uyarıda bulundu.

Öte yandan, zehirlenme olayıyla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak: İHA