Kurban Bayramı yaklaşırken Sivas’ta besicilik yapan Halil İbrahim Güler’in ahırında heybetiyle göz kamaştıran dev bir hareketlilik yaşanıyor. Zara ilçesinin Kösedağ köyü yaylalarında uzun süre yayıldıktan sonra özel olarak besiye çekilen simental cinsi dev tosun, rekor ağırlığıyla pazarın en çok konuşulan kurbanlığı haline geldi.
1 Tonluk Kurbanlık Sivas'ta Rekor Fiyatla Alıcısını Bekliyor! pic.twitter.com/mXNgMIYONN
— Bizim Sivas Gazetesi (@bizimsivascomtr) May 22, 2026
Kuru Besiyle Gelen Tonaj Rekoru

Besicinin oğlu tarafından "Poyraz" adı verilen 3 buçuk yaşındaki dev tosun, yaklaşık 6 aydır süren titiz bir bakım sürecinin ardından tam 1 ton 40 kilogram ağırlığa ulaştı. Doğal yaylalarda büyümesinin ardından tamamen kuru besiyle beslenen Poyraz için konulan tonaj hedefi başarıyla yakalanırken, dev hayvanın bayrama kadar en az 1 ton 100 kilograma ulaşması bekleniyor.
Yarım Milyon TL'ye Alıcısını Bekliyor

Heybetiyle görenleri hayrete düşüren Poyraz için belirlenen satış bedeli tam 500 bin TL oldu. Bayram öncesinde şimdiden büyük bir alıcı kitlesinin odağı haline gelen dev tosuna en son 450 bin TL teklif edildi ancak bu teklif kabul görmedi. Küçük bir pazarlık payı da bulunan yarım milyonluk kurbanlığın bayrama kadar yeni sahibini bulması bekleniyor.





