İnfakta Birlik Derneği, 2026 Kurban Bayramı organizasyonu kapsamında Bosna Hersek ve Ahıska’da gerçekleştirdiği yardım çalışmalarıyla binlerce ihtiyaç sahibinin bayram sevincine ortak oldu. Dernek tarafından iki bölgede toplam 77 büyükbaş kurban kesimi gerçekleştirilirken, kurban etleri 3 bin 500’ü aşkın haneye ulaştırıldı.

Kurban organizasyonunu yerinde takip etmek amacıyla Bosna Hersek’te aile ziyaretlerinde bulunan İnfakta Birlik Derneği Genel Başkanı Hasan Bilici, çalışmaların yalnızca bir yardım faaliyeti olmadığını, aynı zamanda gönüller arasında köprü kuran bir kardeşlik hareketi olduğunu söyledi.

Bosna Hersek’te vatandaşlarla bir araya gelen Bilici, yıllardır sürdürülen iyilik çalışmalarının her geçen yıl daha da büyüdüğünü belirterek, “İnfakta Birlik Derneği ailesi olarak 2027 Kurban Organizasyonumuza bugünden başladığımızı ilan ediyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlum ve mağdur insanların yanında olmak, iyiliği ve dayanışmayı büyütmek temel sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.

Derneğin Bosna Hersek’te yaklaşık 18 yıldır insani yardım ve eğitim faaliyetleri yürüttüğünü hatırlatan Bilici, eğitim alanındaki projelerin de hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Bu kapsamda hayata geçirilen Türkiye Sınıfı Projesi’nin büyümeye devam ettiğini belirten Bilici, yıl sonuna kadar ülkedeki Türkiye Sınıflarının sayısını 10’a çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki tarihi ve kültürel bağların güçlendirilmesine katkı sunduklarını ifade eden Bilici, iki ülke insanı arasındaki kardeşlik ilişkilerinin gelecekte daha kapsamlı sosyal ve eğitim projelerine zemin hazırlayacağını dile getirdi.

Öte yandan Ahıska’da da geniş kapsamlı yardım faaliyetleri gerçekleştiren dernek, kurban etlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırarak bayram sevincini soydaşlarla paylaştı. Kurban organizasyonunun yanı sıra 500 Ahıskalı çocuğa bayramlık kıyafet ve harçlık desteği verilmesi ise bölgede ayrı bir mutluluk yaşattı.

Sivas ile Tokat Arası Çamlıbel Artık Kapanmayacak
Sivas ile Tokat Arası Çamlıbel Artık Kapanmayacak
İçeriği Görüntüle

İnfakta Birlik Derneği yetkilileri, organizasyona destek veren bağışçılara teşekkür ederek, dünyanın farklı coğrafyalarında ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya ve iyilik hareketini büyütmeye devam edeceklerini belirtti.

Muhabir: Gülşah Akkaş Yaman