Sivas Valiliği, şehirde huzur ve güvenliğin artırılması için kritik bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, “Sivas’ın Huzuru” temalı toplantıda, ilin güvenlik verilerini detaylı şekilde paylaştı. Toplantıya İl Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı ve İl Jandarma Komutanı Albay Adem Taşkın da katıldı.
Vali Şimşek, yaptığı değerlendirmede 10 aylık güvenlik verilerinin geçen yıla göre olumlu bir tablo ortaya koyduğunu belirtti. Toplam olay sayısında %13 azalma yaşandığını, genel aydınlatma oranının ise %96’dan %98,2’ye yükseldiğini ifade etti.
Hapis Cezasıyla Arananlar ve Ruhsatsız Silahlar
Suç ve suçlularla mücadeleye kararlılıkla devam ettiklerini vurgulayan Vali Şimşek, son 10 ayda hapis cezası ile aranan 966 kişinin yakalanarak adalete teslim edildiğini açıkladı. Ayrıca ruhsatsız silahlarla mücadelede 476 silah ele geçirildi, 571 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.
Uyuşturucuya Karşı Amansız Mücadele
Uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çeken Vali Şimşek, narkotik ekiplerinin son 10 ayda 108 operasyon düzenlediğini, bu operasyonlarda 125 uyuşturucu şüphelisinin yakalandığını bildirdi. “İster satıcı ister kullanıcı olsun, uyuşturucunun kökünü kazıyana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.
Dolandırıcılığa Karşı Uyarı
Toplantıda dolandırıcılık olaylarına da değinildi. Vali Şimşek, vatandaşları mal güvenliğini tehdit eden dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaya çağırdı. Örnek olarak ekim ayında, 1 milyon TL değerinde sahte altınla dolandırıcılık girişiminde bulunan bir şahsın yakalandığını ve cezaevine teslim edildiğini paylaştı.
Göçmen Kaçakçılığına Karşı Önlemler
Göçmen kaçakçılığına karşı yürütülen mücadeleye de değinen Vali Şimşek, bu ay içerisinde 71 düzensiz göçmenin yakalanarak gerekli işlemlerin yapıldığını açıkladı. Mobil göç araçları, yol kontrolleri ve planlı operasyonlarla göçmen kaçakçılığına geçit verilmediği vurgulandı.
Kış Tedbirleri ve Trafik Güvenliği
Kış mevsimi öncesinde alınan tedbirleri hatırlatan Vali Şimşek, Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediyelerle koordineli hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Kar yağışı ve buzlanmanın artmasıyla birlikte, tüm vatandaşlara kış lastiği ve trafik tedbirlerini eksiksiz almaları çağrısında bulundu.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele
25 Aralık Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle de uyarıda bulunan Vali Şimşek, KADES uygulaması ile tüm kadınların devlet desteğine bir buton uzağında olduğunu hatırlattı. Şimşek, “Kadına yönelik şiddet insanlığa ihanettir anlayışıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Vali Şimşek sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler emin şehrimiz Sivas’ın huzur ve güvenliğini sağlamak için tüm birimlerimizle hız kesmeden çalışmaya devam edeceğiz. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın önderliğinde, suç ve suçlularla amansız mücadelemizi sürdüreceğiz. Şehrimizi hep birlikte daha güvenli ve huzurlu hâle getireceğiz.”