Ailelere Yeni Destek Geliyor! Gelir Tamamlayıcı Aile Destek
Ailelere Yeni Destek Geliyor! Gelir Tamamlayıcı Aile Destek
İçeriği Görüntüle

Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatıyor! Eylül Ödemeleri Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eylül ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı. Bu ay kapsamında toplam 9,3 milyar liralık ödeme gerçekleştirilecek.

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, yaşlı ve engelli vatandaşların hayatın her alanına daha aktif ve bağımsız şekilde katılabilmeleri için sosyal destek çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Toplam 9,3 Milyar Liralık Ödeme

Yaşlı ve engelli bireylerin eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal yaşama kadar farklı alanlarda desteklenmeye devam edildiğini ifade eden Göktaş, sosyal yardım politikalarının insan odaklı ve hak temelli bir anlayışla yürütüldüğünü kaydetti.

Bakan Göktaş, Eylül ayı ödemelerine ilişkin yaptığı açıklamada, 5,3 milyar lira yaşlı aylığı, 4 milyar lira ise engelli aylığı olmak üzere toplam 9,3 milyar liranın hak sahiplerinin hesaplarına aktarılmaya başlandığını bildirdi.

Düzenli Sosyal Destekler Sürüyor

Yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programlarının devam edeceğini belirten Göktaş, ödemelerin tüm hak sahiplerine hayırlı olmasını diledi.

Bakanlığın sosyal destek programları kapsamında gerçekleştirilen Eylül ayı ödemeleriyle birlikte, yaşlı ve engelli vatandaşların ekonomik açıdan desteklenmesi hedefleniyor.

Kaynak: Aile.gov.tr