Bursa, Eskişehir ve Karabük’te meydana gelen orman yangınlarının ardından, bu bölgelerde zarar gören hanelerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla toplam 10 milyon lira kaynak aktarıldı. Açıklama, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapıldı.
Bakan Göktaş, yangından etkilenen vatandaşların yanında olduklarını belirterek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla üç ile doğrudan destek sağlandığını ifade etti. Göktaş, “Bursa’ya 5 milyon lira, Eskişehir’e 2 milyon lira, Karabük’e 3 milyon lira olmak üzere toplamda 10 milyon lira kaynak aktardık. Bu kaynak, yangından etkilenen vatandaşlarımızın acil ve temel ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla kullanılacak,” dedi.
Psikososyal Destek Ekipleri Sahada
Sadece maddi değil, manevi destek de sağlayan Bakanlık, afet sonrası ruhsal travmalara karşı psikososyal destek hizmetlerini devreye aldı. Son bir hafta içinde 11 ilde yaşanan orman yangınlarında toplam 220 personel görev aldı. Bu çerçevede 2 bin 112 vatandaşa psikososyal destek sağlandı.
Yangınlar 7/24 Takip Ediliyor
Afyonkarahisar, Antalya, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Kahramanmaraş, Karabük, Mersin, Sakarya ve Uşak’taki yangınlara ilişkin çalışmaların gece gündüz sürdüğünü vurgulayan Bakan Göktaş, “Vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Afetlerin ilk anından itibaren ekiplerimiz sahada aktif olarak görev alıyor. Bu zorlu süreçte tüm imkanlarımızla milletimizin yanındayız,” ifadelerini kullandı.
Bakanlık, hem fiziki hem de psikolojik yaraların sarılması için çalışmalarına aralıksız devam edeceğini duyurdu.